Aluminium gieten doe je niet 1,2,3. Het is specialistisch werk. Oftewel, aluminium gieten vereist zeer specifieke kennis van de aluminium richtlijnen. Klava hanteert deze richtlijnen nauwgezet, om zo de hoge kwaliteit van de aluminium productie te kunnen waarborgen. Wat houden de richtlijnen in?

Aluminium richtlijnen

Om de kwaliteit te waarborgen, zijn richtlijnen opgesteld. Deze richtlijnen zijn bestemd voor constructeurs, vormgevers en inkopers van AI-hogedrukgietwerk. Bij het ontwerpen, maken en bewerken van een aluminium product, houdt Klava rekening met technische en of/ kostenverhogende problemen, veiligheid, kwaliteit en design. Klava is als aluminium gieterij op de hoogte van de richtlijnen en het belang van deze richtlijnen.

Aluminium richtlijnen – de theorie

De richtlijnen omvatten alle facetten van het bewerken van aluminium producten, die u kunt teruglezen in het aluminium richtlijnen handboek. Hierin leest u onder andere

  • het belang van technische aspecten zoals legeringen, verspanen, krimp en sterkte
  • de invloed van de kostprijs op de keuze voor een bepaalde bewerking of giettechniek
  • hoe de constructie van diverse gereedschappen eruit moet zien, zoals de matrijs
  • de beste wanddikten van aluminium gietwerk
  • hoe je materiaal ophoping voorkomt
  • hoe je het gietstuk uit de matrijs lost
  • de onderdelen die op een tekening voor gietwerk moeten staan

Aluminium richtlijnen – praktijkervaring

Hoewel kennis van aluminium bewerken enorm belangrijk is, is dit alleen niet voldoende. Juist de combinatie van theorie met praktijk is onmisbaar om uiteindelijk optimaal aan de door u gewenste prijs-kwaliteit te kunnen voldoen. Klava heeft als aluminium gieterij al meer dan 70 jaar ervaring. Zowel met aluminium ontwerpen, aluminium gieten als aluminium bewerken.
Wij hechten veel waarde aan de afstemming met de klant over onder meer zaken als controlemethoden, functionele voorwaarden en besparen van materiaal en bewerkingen. Een aluminium product kan namelijk alleen op de meest economische wijze gemaakt worden, als al in de ontwerp- en constructiefase rekening wordt gehouden met alle mogelijkheden en voordelen van het hogedrukgietproces. Hierbij is het belangrijk om de richtlijnen in het achterhoofd te houden.

Handboek aluminium richtlijnen

Wilt u meer weten over de richtlijnen die Klava hanteert voor het bewerken van aluminium? Klava heeft een handboek samengesteld met de aluminium richtlijnen. Dit handboek kunt u gratis ontvangen. Hiervoor vragen wij uw bedrijfsnaam, naam, adres en e-mailadres. U ontvangt tevens automatisch elk kwartaal onze nieuwsbrief. Wilt u deze niet ontvangen dan kunt u dit bij een eerste ontvangst aangeven. Uw gegevens zullen niet worden vrijgegeven voor commercieel of ander gebruik door derden.

Aanvraag richtlijnenhandboek