Voordat we het aluminium product maken, kunnen we een prototype ontwikkelen. Dat doen we door middel van rapid prototyping. Een proces met diverse voordelen (aluminium op maat!) en methodes. Hoe werkt Klava met rapid prototyping? En wat is de toegevoegde waarde voor u als klant?

Rapid prototyping – 3 methoden

Klava heeft in samenwerking met een aantal Europese bedrijven een nieuw proces ontwikkeld voor rapid prototyping. Rapid prototyping is een verzamelnaam voor verschillende technieken die het mogelijk maken om snel fysieke prototypen te vervaardigen. De basis is altijd het 3D-ontwerp (CAD) dat in het ontwerpstadium is gemaakt.

Klava past hierbij diverse methoden toe, zoals:

  • Kunststof prototyping: van het 3D-ontwerp wordt een kunststof product gemaakt door verschillende lagen kunststof op elkaar aan te brengen.
  • Zand prototyping: met behulp van een kunststof model wordt een zandgietmodel vervaardigd. Het kunststof model wordt in zand gedrukt, waarna er aluminium gietstukken in het afdruk zijn te maken.
  • Was prototyping: van het 3D-ontwerp wordt een wasmodel gebouwd. Dit wasmodel wordt met keramiek omhuld. Zodra het keramiek hard is geworden, wordt de was gesmolten. Hierna kan er aluminium in de keramische vorm gegoten worden.
  • CNC snelfrezen: het 3D-ontwerp wordt in de freesmachines ingelezen en omgebouwd naar een CNC-programma. Daarna wordt het prototype zeer snel gefreesd.

De drie methodes hebben allemaal hun voor- en nadelen. Door u al in een zeer vroeg stadium van ontwikkeling of ontwerp door Klava te laten adviseren, kunt u zich onnodig hoge gietkosten of kosten van nabewerking besparen. Klava adviseert u graag bij de keuze van de juiste methodiek.

Rapid prototyping – de voordelen

Rapid prototyping heeft meerdere voordelen. Dit zijn de belangrijkste vier:

  • Tijd besparen. De naam ‘rapid prototyping’ zegt het al; er wordt in een mum van tijd een prototype gemaakt. Er zijn namelijk geen mallen, patronen en speciaal gereedschap nodig. Op basis van het 3D-ontwerp kan het prototype worden gemaakt.
  • Kosten reduceren. Minder tijd is minder kosten. Dat gaat zeker op bij rapid prototyping.
  • Mogelijkheid tot aanpassingen. U wordt als klant in een vroeg stadium bij de ontwikkeling van het product betrokken. Hierdoor kunt u snel inzicht krijgen in het product en feedback geven. Rapid prototyping maakt het mogelijk om beter in te spelen op de wensen en eisen van klanten. Zo ontvangt u aluminium op maat.
  • Verhelpen van afwijkingen. Een fysiek model brengt mogelijke afwijkingen aan het licht. Mochten er afwijkingen worden geconstateerd, dan kunnen deze worden verholpen.

Naast deze voordelen, doet Klava nog meer. Rekening houdend met de praktijk van de aluminium productie en eventuele nabewerkingen zoekt Klava naar optimale oplossingen om efficiency en kostenvoordelen te behalen bij het maken van aluminium op maat.