Na een “ja” van de klant, gaan we aan de slag met het ontwerpen van het aluminium product. Een belangrijke eerste stap. Ontwerpen gaat bij Klava om een solide constructie, een ontwerp op maat, ondersteuning en digitale tekeningen in 3D en 2D. Hoe ontwerpt Klava een aluminium product

Aluminium gietwerk ontwerp – solide aluminium constructive

Een aluminium product heeft geen bestaan zonder solide constructie. Klava kent alle ins en outs als het gaat om het ontwerpen van een solide constructie. Uiteraard verliezen wij een passend design niet uit het oog. Sterker nog: solide en design gaan hand in hand bij Klava.

Aluminium ontwerp – aluminium op maat

Knowhow en ervaring. Die twee kernkwaliteiten komen van pas bij het verder perfectioneren van een bestaand ontwerp of bij het laten vervaardigen van een heel nieuw ontwerp voor uw product. Dit proces gebeurt volledig op maat, waarbij we u als klant centraal stellen.

Het op maat gemaakte ontwerp vormt de basis om het aansluitende traject van de aluminium productie en nabewerkingen kosteneffectief en optimaal passend bij het eindgebruik te laten verlopen. Aluminium gieterij Klava biedt haar klanten daarom al in een vroeg stadium ondersteuning bij zowel engineering als vormgeving van het ontwerp. Giet je het product bijvoorbeeld in een gietvorm? Of is het beter om het uit verschillende delen samen te stellen? Onze specialisten kunnen dit feilloos vertellen om zo aluminium op maat te leveren.

Aluminium ontwerp – aan de slag

Hebben wij een schets of monster in handen, dan gaan we aan de slag met het ontwerpen van het aluminium product. De eerste stap is het maken van digitale tekeningen in 3D en 2D. Die vormen de basis voor een eventuele sterkteanalyse, een prototype en de uiteindelijke mal (matrijs).

Een sterkteanalyse heeft als voordeel dat kan worden berekend of het ontwerp de vereiste mechanische eigenschappen heeft. Mocht het nodig zijn, dan kan na de analyse het ontwerp weer aangepast worden. Zo creëert Klava het ultieme aluminium product.

Contact

Wilt u meer informatie over het ontwerpproces of bent u benieuwd wat Klava voor u kan betekenen? Neem dan contact op om een afspraak te maken met een van onze adviseurs.