Heeft u eenmaal prachtige aluminium producten ontwikkeld, dan wilt u er zeker van zijn dat u hier ook jarenlang plezier aan beleeft. Daarom is het goed om op de hoogte te zijn van de verschillende bewerkingsopties. Bij Klava zijn wij in staat om al uw aluminium producten te poedercoaten. Wat houdt dit proces in en wat zijn de unieke voordelen? Wij vertellen u graag meer.

Wat houdt aluminium poedercoaten in?

Poedercoaten wordt ook wel poederlakken genoemd en is één van de manieren waarop u aluminium kunt bewerken. Bij deze techniek wordt een kunststof laag over het aluminium aangebracht, dat het materiaal beschermt en een mooie kleur geeft. Dit wordt veelal gedaan met poederdeeltjes gemaakt van polyester of epoxy. Om deze deeltjes goed te laten hechten, wordt het aluminium eerst elektrisch geladen. Hierdoor trekt het aluminium de poederdeeltjes moeiteloos aan, zodat er een egale dekking ontstaat. Om het poeder aan te brengen, maken wij gebruik van een spuitpistool.

Is het poeder eenmaal aan het aluminium gehecht? Dan is het proces nog niet klaar. Vervolgens worden de aluminium producten in de oven geschoven. Dankzij de hoge temperaturen in de oven veranderen de poederdeeltjes in een natte verf. Deze verf hardt vervolgens uit, waardoor er een krachtige beschermlaag ontstaat. Nog even afkoelen en uw aluminium producten hebben een prachtige uitstraling.

De voordelen van aluminium poedercoaten

 

U heeft de keuze uit verschillende bewerkingstechnieken voor uw aluminium producten. Waarom zou u dan voor een poedercoating kiezen? Deze manier van werken biedt een aantal unieke voordelen:

  • Zeer krachtige laag die het materiaal beschermt tegen corrosie
  • Een verflaag die niet gevoelig is voor beschadigingen en zo dus een langere levensduur heeft
  • Altijd een mooi, egaal eindresultaat met een luxe finish
  • U kunt talloze kleuren en texturen bereiken

Een duurzame keuze

Duurzaamheid is een steeds belangrijker onderwerp, ook wanneer het gaat om het bewerken van aluminium. Bent u op zoek naar een van de duurzaamste bewerkingstechnieken? Dan is aluminium poedercoaten een uitstekende keuze. Bij deze techniek maken wij namelijk geen gebruik van een oplosmiddel. Dat gebeurt wel bij het natlakken van aluminium. Het ontbreken van een oplosmiddel zorgt voor een milieuvriendelijkere manier van werken, waarbij er minder schadelijke chemicaliën vrijkomen. Zo is deze techniek een goede toekomstbestendige optie.

Verschillende kleuren en finishes

U wilt uw aluminium producten natuurlijk zoveel mogelijk personaliseren. Daarom is het prettig om de keuze te hebben uit verschillende kleuren en finishes. Dat is geen probleem wanneer u ons inschakelt om uw aluminium te poedercoaten. U heeft de mogelijkheid om het materiaal in iedere denkbare kleur te verven. Zo transformeert u de uitstraling van uw aluminium producten direct. Daarnaast zijn er ook veel mogelijkheden op het gebied van de finish. Misschien wilt u een hoogglans coating of vindt u het juist belangrijk dat het eindresultaat een mooie matte kleur heeft.

Geniet van persoonlijk advies

Aluminium poedercoaten kan op talloze manieren uitpakken. Daarom is het prettig om het advies in te winnen van een expert. Bij Klava werken wij met een team vol specialisten. Zij kunnen u adviseren over het bewerken van uw aluminium producten, waardoor u altijd van het mooiste eindresultaat geniet. Zo helpen wij u met het bepalen van de juiste finish en is het zelfs mogelijk om een prototype te ontwikkelen. Zo ziet u de effecten van een poedercoating in het echt. Wees dus niet bang om advies te vragen, want wij helpen u graag verder.

Aluminium poedercoating door Klava

Klava is uw specialist als het gaat om aluminium producten. Wij helpen niet alleen met het ontwikkelen en gieten van uw producten, maar zorgen uiteraard ook voor de juiste nabewerking. Twijfelt u of aluminium poedercoating de juiste optie is voor uw producten? Wij beantwoorden graag uw vragen. Neem dus contact op met Klava om meer te weten over dit bijzondere bewerkingsproces.