Klava levert compleet aluminium gietwerk voor de meubelindustrie: van het ontwerpen van meubelonderdelen tot de productie en nabewerking van aluminium gietwerk. Onze specialisten combineren 70 jaar aan kennis en ervaring met de nieuwste technieken. Hiermee bent u verzekerd van hoogwaardige aluminium meubelonderdelen, altijd op maat gemaakt. U kunt bij ons terecht voor de productie van zowel kleine als grote aluminium gietwerken voor de meubelindustrie in binnen- en buitenland. Kiest u voor Klava? Dan profiteert u altijd van de onderstaande voordelen:

 • Hoogwaardige meubelonderdelen voor een laag tarief
 • Full-service aluminium gieterij: ontwerp, prototyping, nabewerking en oplevering
 • Meer dan 70 jaar ervaring
 • Productie volgens strenge kwaliteits- en veiligheidseisen
 • Nauwe samenwerking met gerenommeerde bedrijven in de meubelindustrie
 • Innovatieve giettechnieken
 • Deskundig advies op maat

Onze deskundigen produceren graag uw meubelonderdelen op maat. Voor meer informatie neemt u contact met ons op via de onderstaande buttons.

Meubelonderdelen op maat

De veelzijdige en ervaren specialisten van Klava produceren regelmatig aluminiumproducten voor de meubelindustrie. De producten maken we compleet op maat, waardoor vrijwel ieder ontwerp mogelijk is. Hierbij maken we gebruik van een hogedruktechniek, waarmee we alle meubelonderdelen tot in de details produceren. Tevens maken we bij de productie van meubelonderdelen uitsluitend gebruik van hoogwaardig aluminium.

Bij Klava heeft u de mogelijkheid om meubelonderdelen in zowel kleine als grote oplages te laten produceren. Om het eindproduct volledig aan uw wensen te laten voldoen, volgen we altijd onderstaand stappenplan:

1.      Ontwerp schetsen

Voordat we aan de slag gaan met produceren, gaan we eerst met u in gesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we uw wensen en vertellen we u alles over de mogelijkheden. Hierbij richten we ons te allen tijde op de meest kostenefficiënte oplossing.

2.      Prototyping

Wanneer uw wensen in kaart zijn gebracht, gaan we aan de slag met het produceren van één of meerdere prototypes op basis van 2D- of 3D-ontwerpen. Op die manier heeft u een accurate indicatie van het eindresultaat en geeft u eenvoudig eventuele verbeteringen door.

3.      Aluminium bewerken

Bent u en zijn wij volledig tevreden met het prototype? Dan gaan we aan de slag met de daadwerkelijke productie van de meubelonderdelen. Onze specialisten starten met de bewerking van aluminium, bijvoorbeeld door middel van aluminium extrusie. In onze aluminium gieterij maken we gebruik van diverse innovatieve technieken om aluminium te gieten, zoals coquillegietenlagedrukgietenhogedrukgietenvacuümgietenshot control en zandgieten.

4.      Aluminium profielen nabewerken

Tot slot gaan we aan de slag met het nabewerken van de aluminium profielen. Het team van Klava voert de nabewerking van de aluminium profielen uit met hoge nauwkeurigheid. Denk hierbij aan het lakken, stralen, anodiseren en polijsten van het aluminium. Ook dit vindt plaats in onze eigen aluminium gieterij.

Meubelonderdelen van aluminium

Onze specialisten verzorgen aluminiumbewerking voor alle bedrijven in de meubelindustrie en zijn zeer ervaren in het produceren van diverse meubelonderdelen. Omdat we alle producten op maat maken, is vrijwel elk ontwerp mogelijk. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van meubelonderdelen die we produceren:

 • Tafelframes
 • Binnenframes voor stoelen en banken
 • Bed- en tafelpoten
 • Koppelstukken voor bedframes

Neem contact op

Wilt u meer weten over de productie van aluminium onderdelen voor de meubelindustrie of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem gerust contact met ons op via de onderstaande knoppen. We staan u graag te woord.