Laat u gepersonaliseerde aluminium profielen maken? Dan wilt u er natuurlijk zeker van zijn dat deze ook de juiste afwerking krijgen. Bij Klava kunt u ervoor kiezen om uw aluminium te anodiseren. Dit proces biedt een aantal fijne voordelen en zorgt voor een duurzamer eindresultaat. Wij vertellen u graag meer over deze bijzondere bewerkingsmethode.

Wat is aluminium anodiseren?

Er zijn verschillende manieren om aluminium onderdelen na te bewerken. Een van deze methoden is aluminium anodiseren. Dit is een proces waarbij er een oxidehuid op het materiaal gecreëerd wordt. Dit is geen extra laagje dat over de aluminium producten wordt aangebracht, maar juist een laag die ontstaat uit het bestaande materiaal. Hierdoor is het een ijzersterke afwerking die bovendien geen extra materialen vergt.

Het anodiseren gebeurt tijdens een elektrochemisch proces. Aluminium onderdelen worden in een bad van verdund zwavelzuur gelegd. Terwijl zij in dit bad liggen, worden ze gekoppeld aan de positieve pool van een gelijkrichter. Hierdoor ontstaat een elektrochemisch proces dat zuurstof creëert, waardoor er aluminiumoxide ontstaat. Dit is de oxidelaag die uw aluminium producten bescherming biedt.

De voordelen van aluminium anodiseren

U kunt kiezen uit verschillende bewerkingstechnieken wanneer u aluminium producten laat maken. Dus waarom zou u ervoor kiezen om aluminium te anodiseren? Daar zijn een aantal belangrijke redenen voor. Wij zetten de voordelen voor u op een rij.

Bijzonder duurzaam

Aluminium anodiseren zorgt ervoor dat u van een ontzettend krachtige beschermlaag geniet. Het materiaal is minder vatbaar voor corrosie en behoudt zo zijn kracht. De harde slijtlaag beschermt het aluminium tegen invloeden van buitenaf, waardoor u jarenlang vooruit kunt.

Mooie uitstraling

Aluminium anodiseren zorgt niet alleen voor veel kracht. Het verbetert ook de uitstraling van uw aluminium producten. Zo hebben weersinvloeden amper invloed op de kleur van het materiaal. U weet dus zeker dat het aluminium er na jaren nog prachtig uitziet.

Decoratief

Vindt u het belangrijk om de kleur van uw aluminium producten te personaliseren? Ook dan kunt u ervoor kiezen om aluminium te anodiseren. Tijdens dit proces is het namelijk mogelijk om een op maat gemaakte metaalkleur aan het materiaal toe te voegen. Zo heeft u ook invloed op de decoratieve waarde van uw aluminium onderdelen.

Altijd echt maatwerk

Bij Klava heeft u de mogelijkheid om uw aluminium onderdelen altijd helemaal te personaliseren. Uiteraard kunnen wij u bijstaan bij het ontwikkelen van op maat gemaakte aluminium profielen. Kiest u ervoor om het aluminium te anodiseren? Dan is het ook mogelijk om voor verschillende diktes te kiezen. Des te dikker de oxidelaag, des te beter uw aluminium beschermd is tegen invloeden van buitenaf. Zo is een dikkere oxidehuid raadzaam wanneer de aluminium profielen worden blootgesteld aan de buitenlucht.

Uw geanodiseerde aluminium onderhouden

Een groot voordeel van geanodiseerd aluminium is dat het een bijzonder lange levensduur heeft. Het is dan wel belangrijk om het materiaal op de juiste manier te onderhouden. Gelukkig zorgt deze bewerkingstechniek ervoor dat u het aluminium niet vaak hoeft te onderhouden. Slechts één reinigingsbeurt per jaar is voldoende. Hierbij gebruikt u bij voorkeur pH-neutrale reinigingsmiddelen. Deze tasten de beschermlaag niet aan en verlengen zo de levensduur van het aluminium. Plaatst u het aluminium op een plek waar sprake is van sterke vervuiling? Dan is het aan te raden om het materiaal tweemaal per jaar te onderhouden.

Aluminium anodiseren door Klava

Aluminium profielen en onderdelen zijn de ideale oplossing voor talloze bouwprojecten. Bij Klava heeft u de mogelijkheid om standaard onderdelen te kopen, maar ook om uw aluminium producten helemaal op maat te laten maken. Aluminium anodiseren hoort bij een van de vele mogelijkheden. Wij zorgen ervoor dat het materiaal een prachtige afwerking krijgt, waardoor het jarenlang beschermd blijft. Heeft u vragen over ons proces of wilt u weten wat er allemaal mogelijk is wanneer u aluminium laat anodiseren? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.